6
Proyectos
OH
, good coffee
OH
, whitewhased walls
OH
, get up late
OH
, the rain on the window
OH
, the high ceilings
OH
, go barefoot at home
OH
, Depeche Mode
OH
, the unexpected
OH
, 25 degrees Celsius
OH
, the swings
OH
, learn something new
OH
, the symmetry
OH
, the purr from a cat
OH
, floor-to-ceiling curtains
OH
, the Fridays
OH
, play with Lego
OH
, eat yuumi
OH
, the sound of the rain
OH
, the smell of burning wood
OH
, fireworks
OH
, memories
OH
, feminism
OH
, laying on the grass
OH
, the wooden stairs
OH
, the skylights
OH
, the hugs
OH
, Caetano Veloso
OH
, doing the right thing
OH
, the early mornings
OH
, a sunny winter day
OH
, do exercise
OH
, a good film
OH
, draw
OH
, the airports
OH
, when everything fits
OH
, the hugs
cursor

Refurbishment of two-story house
from the 1930s in El Toscal

AUG____2020

Home
Studio

The refurbishment of this building from the 30’s in the picturesque Toscal neighbourhood in the city centre of Santa Cruz de Tenerife is marked by our desire to respect the original architecture as much as possible, bring back elements of its memory and update it with subtle interventions that will transfer it to our time, such as the new pistachio-painted aluminium window frames.

The general
arrangement of
the house is
maintained as
the original

Home
Studio

Photography____Silvia Gil-Roldán

The pre-existences are the generous height of doors, windows and ceilings; the original encaustic tiles, showing a different pattern in each room and a sensible distribution, good ventilation, patios and light throughout the day.

next
next
next
next

The general arrangement of the house is maintained as the original by the architect Pintor y Ocete – author at the time of some emblematic buildings – apart from a partition that was demolished to create a spacious living-dining room.

next
next
next
next

The kitchen is a clash of textures: original encaustic tiles, stainless steel units and Indian green marble countertop. All surrounded by walls exposing the original lime paint. Part of the house has been dedicated to the studio on the ground floor, with independent access from the hall.

Home
Studio

Photography____Silvia Gil-Roldán

The patio is an
oasis of light
for a bright
home in a jumbled
neighbourhood

The patio is an oasis of light for a bright home in a jumbled neighbourhood. During the construction works – say the architects – we spent many weekends tearing the wallpaper from the walls and scratching layers of paint from successive episodes of the house, which includes a few years of squatting.

next
next
next
next
next
next
next
next

Photography ____Silvia Gil-Roldán

We came across the remains of the first lime paints that still retain vivid tones and are very harmonious with each other. This finding became the common thread of the refurbishment.

Home
Studio

Photography____Silvia Gil-Roldán

next
next
next
next

We decided to dress the walls with a new plinth, finished off with a cornice. The new colours are dictated by the hues discovered above.

Home
Studio

Photography____Silvia Gil-Roldán

Home
Studio

Drawings____Five Oh Five

Detail

Location: El Toscal, Santa Cruz de Tenerife, Canary Islands

Project: Family home & studio

Client: Eduardo, María & Lorenzo

Completed: August 2021

Team

Photography: Silvia Gil-Roldán

Contractor: RSI

Structural engineer: José Ernesto Camps Alberdi

Kitchen design: Arco

Taps: Icónico