2
Proyectos
OH
, good coffee
OH
, whitewhased walls
OH
, get up late
OH
, the rain on the window
OH
, the high ceilings
OH
, go barefoot at home
OH
, Depeche Mode
OH
, the unexpected
OH
, 25 degrees Celsius
OH
, the swings
OH
, learn something new
OH
, the symmetry
OH
, the purr from a cat
OH
, floor-to-ceiling curtains
OH
, the Fridays
OH
, play with Lego
OH
, eat yuumi
OH
, the sound of the rain
OH
, the smell of burning wood
OH
, fireworks
OH
, memories
OH
, feminism
OH
, laying on the grass
OH
, the wooden stairs
OH
, the skylights
OH
, the hugs
OH
, Caetano Veloso
OH
, doing the right thing
OH
, the early mornings
OH
, a sunny winter day
OH
, do exercise
OH
, a good film
OH
, draw
OH
, the airports
OH
, when everything fits
OH
, the hugs
cursor

New built family home
in a narrow plot

FEB____2019

The Park
House

A plot with a privileged location on the greenest edge of the historic center of La Laguna but with a very narrow proportion is the starting point for a project tailored to the client, a couple with two children and a labrador dog. The existing construction lacked interest but the original hydraulic tiles were recovered before demolition.

 

The ground floor is diaphanous and extends, diluting its boundaries, connecting the back garden, facing south with the park to the north.

The Park
House

Photography____Flavio Dorta

A house from scratch
reusing original
encaustic tiles

A skylight on a double height in the center of the house gives light, amplitude to the routes and allows the visual connection of all the spaces of common use of the house in different heights. The parents’ bedroom opens onto a terrace with views while the children’s bedrooms, which communicate, open large windows to the park.

next
next
next
next

The children’s bathroom has natural light through the u-glass facing the double height while the parents’ ensuite bathroom has a skylight over the shower, which is covered with traditional Moroccan tiles. The structure of columns is resolved in the perimeter and the slabs are of alveolar prestressed concrete slab that is seen in the ceilings of the common areas.

The main structural
elements are located
around the perimeter
with a precast hollow
core slab spanning
across

next
next
next
next
next
next
next
next

Photography ____Flavio Dorta

The ground floor is finished with a concrete slab that favors the spatial fluidity from facade to facade. In the garage, the finish is polished while the inside is grind and polished to expose the aggregate of the mixture to which pieces of crushed white marble has been added.

next
next
next
next

A very pleasant atmosphere is achieved indoors without heating thanks to the external thermal insulation system in the entire volume thermal bridge breakage in skylight, windows and doors.

The Park
House

Drawings____Five Oh Five

Detail

Location: La Laguna, Tenerife, Canary Islands

Project: Family home

Client: Patricia, Gustavo, Carlos, Lucía & Turbo

Completed: February 2019

Team

Photography: Flavio Dorta

Contractor: Yure

Structural engineer: José Ernesto Camps Alberdi

Kitchen design: Made In

Lighting: Faro